Twee boekhoudtips voor vaste lasten

Financiële stabiliteit begint met duidelijkheid. Het samenstellen van een gedetailleerde lijst van vaste lasten biedt een volledig maandelijks overzicht en helpt bij bewust en effectief budgetteren. Financieel beheer blijft daarom cruciaal om een eventuele bewindvoering te voorkomen. In deze blog geven we je twee tips voor een solide eenvoudige boekhouding.

Het ongemak en gevaar van achteraf betalen

Onlangs werd er in een uitzending van De avondshow met Arjan Lubach aandacht besteed aan de zogenaamde “Pofbedrijven” zoals Klarna, Tinka en Riverty die voor webwinkels het aankoopbedrag voorschieten. Het beruchte achteraf betalen.

Hoe word je beter in sparen

Veel Nederlanders vinden het moeilijk om te sparen. Het leven wordt steeds duurder maar de portemonnee wordt niet voller. Als je dus weinig geld over houdt is sparen dan ook niet het eerste waar je aan denkt.

Is er een manier om schulden effectief te voorkomen

Wanneer iemand onder bewindvoering komt te staan is er sprake van te hoge schulden waar iemand zelf niet meer uit kan komen. Het is daarom misschien erg cliché maar voorkomen is beter dan genezen.

Wat veranderd er in jouw zorgverzekering in 2024?

Alle premies van de zorgverzekering zijn bekend. En zoals bijna gebruikelijk stijgt deze weer met enkele tientjes per jaar. Ook merken wij dat het aantal verschillende polissen stijgt. Er komen steeds meer verschillen in zogenaamde ‘natura’ en ‘restitutie’-polissen.

Van het kastje naar de muur en weer terug?

Ken je dat? Dat je door instanties van kastje naar muurtje wordt gestuurd. Misschien denk je, daar heb je als bewindvoerder toch geen last van. Ow jawel hoor! Hieronder een voorbeeld van zo'n situatie.

Wat zijn de taken van de bewindvoerder en mentor

Veel mensen vragen ons wat wij bij Rechtop precies betekenen voor onze cliënten. In dit artikel leggen we dit graag uit. Een bewindvoerder of mentor is een persoon die wordt aangesteld om de belangen te behartigen van een persoon die (tijdelijk) niet in staat is om dit zelf te doen, vanwege bijvoorbeeld een lichamelijke of geestelijke beperking.

Persoonlijk, betrokken, professioneel en transparant.

Dementie kan leiden tot een complexe en uitdagende financiële situatie voor ouderen. Bij RechtOp begrijpen we de specifieke behoeften van dementerende ouderen en bieden we ondersteuning op maat om hen te helpen omgaan met deze moeilijkheden.