Budgetadvies

Budgetadvies

Ons doel: nieuwe schulden voorkomen door snel in te grijpen

Wat is Budgetadvies?

Budgetadvies is het inzichtelijk maken van uw inkomsten en vooral uitgaven. We kijken ook of u al uw rechten benut. U kunt mogelijk aanspraak maken op inkomensaanvullende oplossingen. Met budgetadvies gaan we ook dieper in op de achterliggende oorzaken van uw financiële problemen. Zo voorkomen we dat u verder wegzakt in de problemen en proberen daarom zo snel mogelijk in te grijpen. We geven u bijvoorbeeld advies hoe u met uw schulden omgaat en hoe u nieuwe schulden kunt voorkomen. Dit alles met het doel dat u snel weer zelf uw geldzaken regelen. Ook kijken we naar manieren om met schuldeisers om te gaan.

Ons budgetadvies

Inventarisatie financiële situatie

Bij bijvoorbeeld schuldenproblematiek geven wij advies en ondersteuning om uit deze situatie te komen. Wij komen bij u thuis en inventariseren de financiële situatie, maken een budgetplaatje en/of schuldenoverzicht en bieden maatwerk voor de ondersteuning. De persoon blijft zelf verantwoordelijk voor zijn/haar financiën.

Maak een afspraak →

Ondersteuning

Wanneer de financiële situatie in kaart is gebracht bespreken we wat u eventueel zelf kunt doen en wat wij voor u kunnen verzorgen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld brieven aan schuldeisers opstellen die u zelf kunt ondertekenen en opsturen, we kijken waar er eventuele besparingen te realiseren zijn en of er ruimte is voor reserveringen. Tevens kunnen we afspreken na een bepaalde periode weer contact te hebben om de situatie te evalueren. Woont u in de regio van Arnhem, Nijmegen, Ede, Zutphen of Zevenaar dan komen we bij u thuis.

Maak een afspraak →