Over ons

Over ons

Persoonlijk en betrokken

Ieder persoon heeft een eigen verhaal en reden waarom hulp nodig is. Dat respecteren wij. Het is onze taak om voor financiële stabiliteit te zorgen. Hiervoor maken we de financiën inzichtelijk. We zorgen dat u krijgt waar u (financieel) recht op hebt en betalen de rekeningen. Daarnaast zorgen we voor een financiële buffer. Wij bemoeien ons zo min mogelijk met uw privéleven. We controleren niet waar iemand zijn/haar geld aan uitgeeft en bij kleine uitgaven vragen we niet om facturen of verantwoording.

Professioneel en transparant

Als bewindvoerder beheren het vermogen, waaronder de bankrekeningen. Iemand heeft zelf geen toegang meer tot de beheerrekening. Het blijft wel zijn/haar geld. Om het vertrouwen te krijgen dat wij ons werk goed uitvoeren, blijven we altijd transparant. We houden niets geheim (behalve als dat in het belang van iemand is om bijvoorbeeld niet het saldo van de spaarrekening bekend te maken). U behoudt altijd inzage in de bankrekening en, indien mogelijk, kunt u internetbankieren op de leefgeldrekening. We maken samen afspraken en zijn goed bereikbaar.

U mag van ons verwachten dat wij weten wat er moet gebeuren. Als professional weten we wat onze taken zijn en welke verplichtingen wij hebben. We hebben vele jaren ervaring en iedere medewerker heeft zijn/haar specialiteit en kennis. Deze delen we waardoor we vaak een doorbraak kunnen bewerkstellen en/of iets snel geregeld kunnen krijgen. Iedere medewerker volgt jaarlijks een verdiepingscursus en RechtOp geeft zelf een cursus aan haar medewerkers.

Bereikbaarheid

We zijn iedere werkdag telefonisch bereikbaar. Tussen 09:30uur en 11:30uur nemen we de telefoon op. Buiten deze tijden staat de voicemail aan. Die luisteren we meermaals per dag en we bellen u binnen één dag terug. Mailen kan altijd en we reageren binnen twee werkdagen. (meestal zelfs nog diezelfde dag).

Voor betrokken hulpverleners en andere professionals hebben we een apart nummer. Daarop zijn we de hele werkdag bereikbaar.

Wij hebben helaas geen ontvangstruimte of mogelijkheid om bij ons op kantoor af te spreken. Wanneer we afspreken, komen we graag bij de mensen thuis of spreken we af op het kantoor van de begeleider.

Meer weten?

Blijf niet onnodig lopen met uw vraag. Neem gerust contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.