Stappenplan na aanmelding

Aanvraag:
Besluit je tijdens of na de kennismaking om bij ons bewindvoering aan te vragen? Dan vullen we samen de formulieren in. We maken ook een plan van aanpak.
Het aanvraagformulier sturen wij naar de rechtbank. Meestal hoef je niet langs te komen bij de rechter. Na ongeveer 2 maanden ontvangen we de beschikking van de rechter. Dan sta je onder bewind.

Start bewind:
Als eerste informeren we de bank en vragen een nieuwe beheerrekening aan. Het internetbankieren wordt geblokkeerd. Ook kan er geen geld meer door anderen op jouw rekening gestort worden. Als de bewindvoering een tijd loopt en alles goed gaat, kunnen deze blokkades weer worden verwijderd en kan je zelf weer betalingen doen via internetbankieren. We nemen ook contact met je op om de situatie te bespreken.

Leefgeld:
Het leefgeld start wanneer er geld op de beheerrekening staat. Voorschieten van leefgeld mag de bewindvoerder niet. We maken vaste afspraken over het leefgeld. Dit wordt voortaan automatisch overgemaakt op een vaste dag die we afspreken.
Vooruit overmaken van leefgeld of eenmalig wijzigen van de dag dat het leefgeld wordt overgemaakt is niet mogelijk.

Post:
We schrijven alle betrokken partijen en instanties aan. We verzoeken ze alle post voortaan naar de bewindvoerder te sturen of te mailen. Mocht er toch nog een brief of mail aan jou verzonden worden, moet je die aan ons doorsturen. Dat kan per post of met een foto per mail.

Kosten bewindvoering:
De kosten van de bewindvoerder moet je zelf betalen. Ieder jaar wordt het tarief wat de bewindvoerder mag berekenen door de rechter bepaald. Er zijn een aantal verschillende tarieven (met schulden, zonder schulden, alleenstaande en samenwonende). Iedereen betaald hetzelfde tarief en alle bewindvoerders hanteren hetzelfde tarief. Wij vragen bij de gemeente bijzondere bijstand aan voor deze kosten. Het je een inkomen op/rond bijstandsniveau? Dan krijg je deze kosten van de gemeente vergoed.